TRAVEL – BANGKOK 2009[HARI PERTAMA.2]

Okeh, meh kita sambung dr entry yg aritu.

Luckily Mr. Romano kite telah menempah bilik yg amat hebat. Semalam rm300!! Hehe…tp tu dier sponsor lah. Tq bro! hehehe.. nama hotel tu GRAND DIAMOND HOTEL SUITES BANGKOK. [http://www.granddiamondbkk.com/]. Ok, kalo krong ade baaaaaannnyyyyyyaaakkkkkk duit lah kan, aku sgt2 recommend hotel ni. Sbb hotel ni btol2 terletak ditengah kawasan shopping + Bangkok yang happening! Shopping complex yg hebat2 tu mcm SIAM PARAGON, CENTREPOINT, MBK sume are walking distance saje! Jalan kaki ke. Xperlu nk naik2 teksi ke hape. 7 eleven berlambak kat sini! Dgn sng korng blh dpt makanan halal. Jgn risau, kat 7E korng blh jumpe punye, just cr je food yg ade logo ni…

LOGO HALAL THAILAND [ade versi tulisan thai gak].

Mcm2 lah makanan yg aku jmpe, ade sardine yg perlbagai rs dan masakan, pizza, roti. Sng kata aku xlapar lah kat Bangkok ni. Tp jgn skali2 tanya kat TUK2 tu yg korng nk pegi cr restoran halal. Abes korng kene tipu mcm kitorng! Hahaha..bygkan mkn tak seberapa skali kene sorng rm40! Dats too much ok! Cr 7E! [kata kunci…hehe].

Shoping kompleks bertimbun. Depan blakang, kanan, kiri bertimbun. Cnvinientlah…aku bg 5 star! Hehe~~ aku xpasti aku ade amek or x gmbr hotel tu, nnti kalo ade aku post kat sini.

Ok meh kite tgk gmbr2 plak..

Gambar2 ni diambil masa malam ari pertama kat Bangkok. Ni sume dekat kawasan sekitar hotel je. Meriah skali ye…

Atas kiri : decoration dekat depan centrepoint [skang dh terbakar sbb war aritu] nice kan? Yg wane biru tu pokok krismas. Besar yg amat! Nnti ade pic dier.

Atas kanan : Gucci, dior ye rakan2…

Bawah kiri : ni mural depan centrpoint tu. Ramai ah org amek2 pic kat sini.

Bawah kiri : coach! Ms ni ade sale rsnye, tp xsempat nk menjenguk..hehe

Ok next pic,

Atas kiri : yeah..anda tau apakah itu ABSOLUTE? If not mistaken it’s a type of vodka rsnye. Ni suasana depan centrepoint. They hv LOTS of open air club mcm tu..ramai2 org hang out sama2 lepas abes ofis keje kan, byk sgt2..ade live performance. N kmfem2 lah ade todi! Dier ade bekas spesel isi arak ni. Tinggi melangit! N diorng minum ramai2. Bg org islam xblh ah. Haram ye kawan2 minum arak ni..seawal pukul 6ptg, yela 6tg dah start gelap..kirenye kat malaysia dlm kol 7pm lah…

Atas kanan : dekorasi krismas

Bawah kiri : yeah..siam paragon! High end shoping centre. Mahal. Tp LEVI’S MURAH!

Bawah kanan : dekorasi lagi~~

Ha…kalo korng terer ni ape? Hehehe..kalo dekat Malaysia, majority islam maka adalh surau! Kat Bangkok, mostly budha, maka adelah tokong2 kecik mcm ni…byk! Setiap shopping cmplex mcm ade bnda ni..ni kat depan platinum shopping cmplex [sebelah hotel je] ni kecik je. Plg grand aku tgk kat depan centrepoint. Besar! Ramai yg lalu lalang situ singgah jap, bakar colok utk dipersembahkan pada tuhan mereka.

Itu dia! Pokok krismas berlampu terbesar yg aku penah tgk! Hahaha…besar ok! Sama tinggi dgn bangnan centrepoint tu rsnye. Aku ckp2 centrepoint ni korng mesti ingt kan? Shopping cmplex inilah yg hamper musnah dlm kebakaran masa kacau bilau aritu…kat bhgn tengah dier abes ranap tros.

Hehehe..nampak x ape yg aku nmpk? 2 TIER LRT SYSTEM! Bilelah Malaysia nk ade mcm ni kan? Kat Singapore 2 layer underground. Tp ni upperground…korng kene mahirlah bc peta sbb mmg bersimpang siur ok. Tp it’s a great experience lah..kawasan ade krusi2 putih tu very sweet tp xde org brani nk duduk sbb actually dier mc made small fountain dekat stu..hehe..but sweet lah..hehe

Ni lah centerpoint nye..nmpk x tokong2 kecil kat sebelah kanan tu..yg besar tu yg kat sebelah kiri tu, yg dekat dgn poster isetan tu..

HAPPY READING GUYS!

TO BE CONTINUED……

Advertisements

~ by abbazsmakl on June 21, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: