AKU MAHU KURUS [versi gambar]

akum dan salam sejahtera korg!!!

kali nih kite jumpe ag dlm entry terbaru. alhmdulillah sejak post pasal AKU MAHU KURUS!!! tu..bertubi2 org menerjah blog aku..alhmdulillah..n many tq to all of u yg singgah n memberi komen!

hah! kali nih entry bergambar plak..hehehe..yg tang rahsia tu hold on jap eh..i’allah by the end of weekend aku post..

gambar nih bukan saje2 letak tau. gambar nih utk memberi semangat kat org2 yg nk diet. xkirelah kalo skang dier nih big saiz ke..perut terkedepan ke…atau just yg nk berat bdn ideal..i’allah dgn determination n semangat yg kuat..i’allah kita blh capai..yg penting kene ada usaha. ok move on to those pictures…

UM OLD DAYS!

nih masa 2007..masa penamaan calon PRK

nih masa 2007..masa penamaan calon PRK

[tetiba teringt kat otel (calon yg berdiri sebelah aku tu..aku yg belah kanan..yg pkai jaket tu)]. okeh back to bisnes..hehehe. nih diambil dlm 2007. sekitar september kalo xsilap. masa pencalonan calon PRK UM. ala..kalo aku gtau korg ape yg korg kne tgk pon 4 sure korg blh nmpk kan? HAHAHAHAH. yup xsyak ag..all those perut n pinggang yg mcm tersendat tu..itu aku ms 2007. aku xmalu. seyes ms tu aku selesa gile dgn bdn aku. tp bile tgk gambar2 skang..aku terpikir..subhanallah. xsangka aku blh diet smpi jd cmni..yup azam + doa + usaha. i’allah dipermudahkan tuhan..seluar tu tempah tau..[tgk pon korg tau kan]. yup lg 1..jaket tu kalo korg perasan nape aku xpakai btl2..haaa btol ag..sbb xmuat! xmuat utk aku zippkan..bukan kata nk zip..nk dekatkan 2 penghujung zip tu pon xblh..xcaya tanya helmi n hazren [sbb kitorng jeh ahli orator kat 1st n yg ada jaket tu..hazren xde kot jaket tu].

6 JANUARY 2009!!

aku try pkai baju yg sama, jaket yg sama cume seluar yg berlainan sbb suar kalo aku pkai kmfem2 londeh dah..hehehe. suar tu saiz terbaru saiz 44. yg pd aku mayb dah saiz 42 or 40 sbb dah longgar jugak pdhal br beli 2/3 bulan lepas.

JENG! JENG! JENG!

HYE!!!!

HYE!!!!

sori eh rmbut serabai skit..sbb nk try pjgkan rmbut n then potong bg da stail2 skit..hehehe. kan2..aku kmfemnye korng blh tgk dgn mata kepala korng sendri..hehhe..jaket tu telah berjaya aku zippkan smpi keakhirnya! even jaket tu sbnrnye dh besar sgt dah..hehehe…maafkan double chin tu eh..yela ambil gambar menundukkan kan..HAHAHAHA!

NEXT!

the perutz yg dah mengecil..alhmdulillah!

'kawasan' yg dah mengecil..alhmdulillah!

yup..this is the new condition of  ‘kawasan’..hehehe. ini sume berkat usaha tanpa jemu secara intensif dr bulan mac 2008.

DULU VS SEKARANG!

DULU VS SEKARANG!

DULU VS SEKARANG!

ha..untuk pengetahuan korng ni lah perbandingan dulu n sekarang yg terkini! baju merah tu sape yg dok dgn aku selama kat UM mesti perasan aku pkai baju tu..kat astar ke ape ke..lepak2 ke..g aktivit kolej ke ape ke mesti perasan baju tu. baju tu bersaiz XXXL! yup XXXL! n baju biru belang2 tu saiz XL! aah XL! xpecaya? hehe..samelah dgn aku..utk pengetahuan korng baju biru tu jenama GIORDANO. buat pertama kali dlm sejarah sejak 22 tahun yg dulu nih lah kali pertama aku pkai baju tu..kisahnya mcm nih..aku n akak [adik kembar aku yg plg tua] g jalan2 kat pavilion..balik b4 dat kitorg singgah kat sungei wang..tiba2 ade org jerit BUY 1 FREE 1. [mmg slalu giordano sungei wang wat sale gile mcm tu tau]. so adik aku ape ag..dier ajak lah masuk.ingt nk cr baju dier jeh..tiba2 dier suggest..‘along g la try. mana tau muat ke..’. seyes ckp aku xbrani nk try for the first time. mmg xbrani. tp akak insist jugak. so dier pilih2 kan baju n soh aku try. pertama kali dpt pkai bju tu..fuh terkejut aku! sgt2 terkejut! xsangka muat! try n try akhirnya baju yg belang2 tu antara yg aku beli…hehehe..[baju saiz XL pertama yg aku beli adalah baju polo RENOMA kat SOGO]

so kawan2..tula sedikit sebanyak ttg hasil diet aku. alhmdulillah. utk kawan2 yg nk diet utk sehatkan bdn teruskan lah. usaha je. jgn putu asa. sy pon ade ms diet tp xturun2..berat tu statik je. tp sy usaha sehabes baek. alhmdulillah dpt 33kg turun. ok eh kawan2, next entry aku akan citer proses n rahsia dier plak. maybe this weekend. sabar ye kawan2..teruskan dtg ke blog nih eh! tenkiu!

p/s : bulan nih mmg bulan keputusan [result interview RO kat UM, then result PTD lagi..hope kawan2 doakan yg trbaek eh..lg2 cita2 aku mmg nk jd PTD..so hopefully ade rezki tahun baru nih..i’allah. amin!!!

THANKS! C U AGAIN!!!

Advertisements

~ by abbazsmakl on January 6, 2009.

39 Responses to “AKU MAHU KURUS [versi gambar]”

  1. hahahaahahha.
    mau gelak guling2 bro.

    mabroq2x.

    • hahahaa..
      gelak je guling2 xkesah pon..hehehe.
      just jgn guling2 kat jln udah..atas katil, tepi lereng bukit ok..
      dah lah jln kat kg padang balng tu bukannya elok sgt..
      hahaha

  2. setelah namaku disebut berulang kali dalam blog ini maka dengan ini aku membuat pengesahan berkenaan keadaan bazli skrg n aku ingin memaklumkan kepada sesape yg xcaye kat aku (ada ke?), bleh rujuk zain…n kepada sape mahu tips, sila tanye pemilik badan.. aku hanye boleh buat pengesahan sahaja.. hehe..

    p/s: baz, aku ade jaket tu.. cume da lame xpakai.. hehe..

    • fuh..gile lah hazren..
      btol2..tq eh for the accreditation..[mcm ISO lah plak]..haahah
      owh btol2..zain pon blh bg pngesahan..
      ha..kan dh..smlm ms tulis post tu aku mcm ingt dan xingt hazren ade or x jaket tu..tp ADA SEBENARNYE!!!
      hehehe…

  3. aaaaaaaa *ternganga*
    ya Allah..cam x pecaye pon ade..
    congrats!! ^^
    sy pon nk kuruskan bdn jugak la ..weee~

  4. bazli!congrats!

  5. cayalah bro.!!!

  6. Bazz…klu leh cantum la gambar dulu dan sekarang…baru dapat compare tul2…hehehe, x sabar nak tunggu apa rahsia nex entry…hehehhe

  7. aku tgk gmbr ni,x brp nmpk perubahan..maybe kau leh try amek drpd angle2 lain lak kot..tp gmbr baju dulu vs skrg tu mmg nmpk dgn jelas dan ketara akan penurunan saiz badan kau itu..

  8. bossss…gle la..byk gle turun tu..dlu xpenah tgk bos zip kan jaket..skrg neh da zip spi kat atas??congratz bos..usaha lagi bos, below 100kg spi ideal k..sy pon nk usaha gak for my new year resolution which one of it u noe..to encik hazren, whoever yg knal encik, mesti pecaye accreditation tu..bos, usaha lagii!!!!

    • byk ilang tu..alhmdulillah. btolkan fidah..sume jaket sy xdpt nk zip dulu ms kat kolej..skang nih dh boleh zip dgn jayanye dah..hehehe.alhmdulillah…
      ok!sy akan usaha lebih keras utk cpai ideal!
      doakan eh sume!

  9. kene usaha gak ni…
    sy pun nk jg kesihatan gak…
    nk nmpk cantik jugak…hehehehe
    boleh ke eh???

  10. abg bazli,
    congrats!huhu,sayda pon nak tips la camnih!!

  11. wahwahwah…makin kurus ko yek…mantap!!

  12. tahniah saudara!!penoh bermotivasi..

    • tq saudara!
      yup tulisan bermotivasi..nk inspire org laen..
      percaya pd diri..miracle then can happen..
      terima kasih ats kunjungan!
      teruskan berkunjung ye..

  13. weh…bnyak gile ko trun..aku pon nak diet la..feza trun bnyak jgk ker weh..ok..nk wat ko sumber insprasi aku..nak tempek gmbar ko kat dinding blik aku..huhu

    • ish nk tampal gambar aku kat dinding blk ko?
      jgn2..mrh sidia nnti..hehehe
      alhmdulillah..diet2..blh je.i’allah..

  14. abang buzzzzzzzzzzzzzzzzz…….bZZZzzzz….thniah~~~~….gilak ar…..great~….success~~….u lOss u weight~~~~….thniah~~~…..

    hmmmmmm…..bgus usaha kmu itu…tingktkan…eceh~~~….u can dO it….hmmm…..nmpk differ gile….ni yg rse nk tgk depn2 ni…nk tgk real life nye…wuah~~…sgt teruja utk jump abg buzz…..lme dh x jump~~~>…hmmmmm….

    intan da sOrg member wt prOgrm nk kurus gk….ni link dia..
    http://deheartyku.blogspot.com/
    hmmm….squnk int tgh ikut kedua2 blOg….memg amazing….kOrg memg kuat usaha la…..hmmm…..thniah Once again~~~~….

    • tq atas komen int..
      i’allah sy akan usaha sedaya mungkin..hehehe
      alhmdulillah sabtu lalu kg turun lg..
      menjadi overal 34kg..

  15. gler ah 33kg trun…tahniah2…

  16. ni baru first time aku baca blog ni.. aku pun sangat2 gemuk sekarangni..azam tahun ni nak kurus. aku respect kat penulis dapat mengurangkn berat badan..ni buat semangat aku berkobar2.. azam tahun ni.. aku nak kurangkan 30kg. bgler tips..

    • welcome to the blog MISS HAZEL!!
      yup..i’allah sy akan guide readers sume cmne sy diet.
      kuat semngt!

  17. sekalung tahniah.cepat bongkarkan rahsia anda.ngeh3 🙂

  18. emm juz curios nape u xpnah state bape lame u amek mase tuk turun sebanyak 33kg…1yer…2yer..or juz a month?
    or mybe i xperasan ekkkk

    • owh i’ve already serously started diet last yer..
      march exact date xingt plak..
      haha
      xpe2..
      just slow2..
      yg penting ade progress..

  19. salam senior…u drop by at my blog tak tinggal jejak pun yeee…tetibe je u dh link my blog…thanx nway..
    hmmm im on my way nak kurus..
    u ape cite bro dh lame x updet blog?
    skrg dah bape kilo?

    • sy mmg bz 2,3 menjak nih..
      byk sgt keje + hal yg nk dibuat..
      alhmdulillah berat terbaru sy 95kg..
      menunggu utk ke 94kg..
      i’allah..
      berusaha utk smpi ke 80kg!
      sy dah start senam sikit2 tiap2 hari selasa, khamis n sabtu…
      angkat dumbell, jog skit2..hehe

  20. hai..bley saya tau mane u beli baju2 ketika u bersaiz besar?

    • owh dulu2 ms bersaiz besar sy slalu beli di FOS dan REJECT SHOP. xpon try lah cr di GME outlet..plg besar terletak di KL SENTRAL. blh sy tau cik ieda dok kat mane?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: