AKU MAHU KURUS!!!!!!

hah!

kalo korg tgk nih mesti mcm terkezutkan..

hehehe..itulah realitinye…sape2 yg kenal aku dr sekolah rendah dan menengah pasti akan terkejut tgk ‘pengecutan‘ aku! even my frens from UM’s world pon even admit it…hehehe..after bout a year x dtg n singgah ke UM, aku buat kemunculan seketika lewat disember lalu. hehehe..juniors sume cakap ‘wow!nampak perubahan!’ dan aku pon tersenyum yela..’alhamdulillah,turun lah sikit’ balasku. tp for the record till today..almost 33 kg aku dah turun berat dah..WHAT?!!!33KG??!!!yup..betul..alhmdulillah 33kg..seyes ke bazli? aah serius! dan ku lakukan semenjak aku tamat pengajian di UM pd november 2007.

saiz pinggang aku pon dh mengecik..alhmdulillah

saiz pinggang aku pon dh mengecik..alhmdulillah

tp masa tu xintensif sgt..yg start intensifnye menjelang aku memulakan gerak langkah kerjaya ku di PUSAT PENYELIDIKAN KLINIKAL, HOSPITAL KUALA LUMPUR. semenjak tu aku tros berdiet..

”]epal ijau pon nk diet jugak ke? pelik2...[muahahahaha]

payah nk berdiet nih..seyes xtipu..lagi dgn dugaan yg seperti kite tau kan MALAYSIA nih kan FOOD’S HEAVEN! hehehe..tp sedikit demi sedikit aku berjaya. perasaan turun 1kg pertama tu mmg best giller xingt dunia lah..hepi sgt..lama turun ag…turun sedikit demi sedikit..smpilah skang aku dah turun 33kg dari 138kg! banyakkan!

paling penting semangat lah. n i want to tq all the person yg involve dlm program pengurusan aku nih..hehehe..especially kat 2 pihak nih..yg xdpt nk mengganti semangat dan doa dorng kat aku..the first person is my gurl lah..alhmdulillah almost 4 yers now kami bersama. dier lah yg bg semangat untuk aku mengurangkan berat bdn aku nih..mmg perit..tp dier bg semangat, advise [lagi2 dier nih amek foodtech kat uitm] so dier nih so called my dietician lah..hahahah…how to eat the right way n the right food n mcm2 aglah..doa dier ag nk tgk aku kurus n sehat..xterkiralah…NEXT of course my family! yg nih mmg..xterucaplah sokongan ayah,umi n my adik kembar tu. smpi skang nih sume dlm rumah tu dah terkena effect diet aku! hehehe..sume pn nk berdiet! hehehe..alhmdulillah..menuju ke arah hidup yg lebih sehat kan? apa salahnya..br semalam adik aku ckp..’along!kurus gile kau!bape berat ko skang nih?’ dalam hati aku jawab je alhmdulillah…

seterusnya kepada kawan2 yg memuji n memberi semangat. tq so much..all your words tu mmg buatkan aku bertambah semangat ag untuk diet..1st kawan yg notice aku kurus is hazren. ‘baz, ko dah kecik skit‘. fuh mmg keramat tu..hehehe…[alamak!kene blanje kaspi plak kalo berjaya bawah 100kg nnti..xpe2…, kaspi! we have a deal kan?hahaha]. so frens lepas nih bile ag nk mkn kat MURNI SS2?[bazli..diet~~sigh…]

bayangkan selama 22 tahun hidup dalam ‘kebesaran’ n xsampai setahun pon aku berjaya turunkan 33kg. bayangkan betapa hebatnya kite boleh buat sesuatu perkara jika kuat semangat. bayangkan sepanjang hidup aku, aku xpernah pakai baju yg bersaiz XL [dulu XXL dan keatas], kini dah XL..alhmdulillah. dulu seluar sume tempah je..kini bolh je g kedai n berani utk try suar kat kedai..dats a lot of different.mmg..n nihlah yg membuatkan aku jd kaki shopping dlm 3-4 bulan lepas..hahaha..xpernah ade experience mcm nih..mmg terbabas gak ah bajet bulanan..[lepas nih dh xboleh shoping sgt..ingt azam aku~~rm12k at the end of the year?hahaha…

ade rahsia tau aku kurus nih..mean mcm mana aku plan my diet n those so called BAZLI AMAZING DIET PROGRAMME! aku akan gtau on next entry! stay tuned eh! take care everybody! wasalamz!

HAHAHAHAHAHAHA!

KORNG PERNAH TERPIKIR X NAPE PROGRAMME SLIMMING YG ADA DI PASARAN HANYA UNTUK POMPUAN JE? INGAT LELAKI XNK KURUS KE? OR ADAKAH INI DISKRIMINASI CARA BARU? PERLU KE KEMENTERIAN LELAKI UNTUK PERKARA SEBEGINI? PIKIR2KAN!

[aku akan post korg gambor terbaru aku nnti. n korng banding lah sendiri!]

p/s:doakan aku terus kuar semangat eh untuk diet..sbb tu azam aku thn nih..ingtkan?nk turun bwh 100kg atau near to my ideal weight which is 80kg. tq kengkawan!

Advertisements

~ by abbazsmakl on January 4, 2009.

32 Responses to “AKU MAHU KURUS!!!!!!”

  1. hazren bgtau ko mmg dah kurus…wah…xsabar nak tgk~

    • hehehehe..kem salam kat dier..
      xsabar nk tgk?hahahaha..i’allah nnti aku dtg UM bile2..hehe
      kurus sgt tu xdelah..tp alhmdulillah lah..rs aku byk jugak kot perubahan.
      tanyelah hazren.dier dh tgk.hehehe..

  2. bro, upload gambar yang terbaru dan terkini!!

    • ombak? sape ye nih…
      hehehhe..need element of suprises n kezutan!..
      biar sume org tertunggu2 n ternanti2..
      lgpon tgh cari pic yg dulu2 kene cari kat picture archive..
      tu yg lmbt skit tu..

  3. hidup bazli!!biar aku undi kau ke 32999..

    • alhmdulillah aku mmg hidup..hehehe
      owh dats good! undi jgn xundi eh..
      jap2..nih utk prog ape plak nih?hahahah…

  4. wah baz…kurus gak ko ek..
    jeles r ni..petua r bro..
    huhu..nway congrats eh..33 kg tuh..kagum aku…
    taniah taniah..

    • kurus tu xdelah kurus sgt..cuma mengecil lah jugak..
      ms sheq kawen aritu pon xsempat jumpe ko..ko dh balik awal dgn fifi n leha tu kan..
      kalo x masa tu dh tgk efek dier sikit ah..hehehe
      tenkiu2..doakan aku terus bersemangat!

  5. kongsi lah rahasia ngan kami semua!!!

  6. wah,xsabarnye aku menantikan bazli membongkarkan misteri rahsia beliau..

  7. hohohoho…bazli !!!!!!! kuatkan semangat tok kurus lagi, mencapai body weight ideal !!!

    Chill, Chill !!!

  8. haha… siyes ke nie..
    tgok display pic kat blog mcm tak puas sebb sebelah perut ditutup o sang langsir..
    kah3x..
    btw,,tahniah,nmpknya azam nk turunkan jisim under 100kg cepat tmakbul.
    lalalala~

    • owh bukan..sememangnya perut itu sudah tiada..hahahah..
      hanya kesan peninggalan sejarah je yg ade…
      tungguuu!!!!!1

  9. wahhh..x sabar 4 d next entry.wee~
    teruskan usaha utk kuruskan bdn tu k^^

  10. bila nak dedahkan misteri ni..bdk2 ofis aku pun dah xsabar2 menunggu..

    • sabar2..
      untuk menhilangkan gundah gulana korng sume aku akan start publish gamabr2 yg berkaitan dulu…
      tunggu!!!
      kem salam kat ofismate ko! soh diorng rajen2 tgk blog aku neh..hahahaha

  11. xsabar jugak nk tau rahsia nye…
    hehehe
    nk try jugak eh…

  12. salam.. gempak la ko.. bejaya gk akhernye ek..
    lame xjmpe..tekejut gk aku bace title blog ni mule2..huhu
    papepn, keep up ur good work & goodluck

    • LAN!!!!
      wah..lama btol xjumpe ko..amacam? sem nih last kan? goodluck study rajin2!!!
      nnti ko posting katne? mean after dis housemanshipkanlah kan?

  13. mesti la…astarian maa….
    hehehe…
    jgn lupe jenguk2…

  14. insyaAllah thn ni abis la…
    doakan sy dpt grade on time yer….
    =)

    • owh..i’allah bolehnye buat..no hal lah..
      okeh..mayb dlm DTA sy dtg kot..
      hehehe.
      if kmu adalah kan..HAHAHAHA

  15. bro, fyi byk slimming product utk wanita sebab perempuan ni susah nak lost weight…kdr metabolisma perempuan lebeyh rendah dr lelaki…thats y byk dikhususkan utk wanita…in one day,lelaki bakar kalori sebyk 1800kalori dlm keadaan rehat manakala wanita hanya 1200 kalori sehari…perempuan kene work hard berlipat ganda…

    • tu sy tau..
      tp tula..laki pon nk diet cpt2 jugakkan..
      mean that guy pon nk jugak ade mcm personal asssistant yg blh guide dier utk diet mcm pompuan ade..
      just tu jeh..
      mean adelah program yg blh guide laki pon nk diet..
      tp kalo xsilap sy sy penah jmpe 1 prog diet yg melibatkan laki..
      tp xingt company ape jeh..

  16. cmne tue??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: