AZAM 2009!!!

hahahaha..jumpe lagi!

okeh kali nih nk announce to the world berkenaan my azam tahun nih..[bukan sng nk dok,pikir mende nih..]. yela..azam kene realistik..kene ikot kemampuan kite..kalo x nnti hujung tahun asyik menung je kat azam2 yg xboleh nk dicapai. yela..bile kita dpt mencapai azam kite tu kan, dier mcm satu kepuasan n kite harus bangga dgn diri kita sbb mampu untuk capai azam kite tu..

bagi sy, azam kene stabil..kene ade duniawi n ukhrawi..mean ade masa untuk kite pikir pasal dunia n ade masa gak kite pikir pasal akhirat. baru btol..br seimbang idop..baru hidop nih berkat..kap-baa-ro-kap-alif-ta-nun- [keberkatan]..(sape tgk cite DUNIA BARU mesti tau).hehehehe


so nilah azam saya untuk tahun 2009 nih…

UKHRAWI [kite mulakan dgn yg ni no…]

  • baiki performance solat 5 waktu
  • baiki performance baca Al – Quran
  • start lah aku rajin2 g surau..
  • nak khatam Quran paling2 kurang sekali
  • bukak balik buku2 feqah ->penting woo..kene check ibadah selalu..

next we look at my duniawi plak…jeng3..

  • nak kumpul duit at least rm12000.[wow!]
  • kumpul duit nk bayar down payment kereta idaman..hehe
  • bukak blog sendiri
  • dapatkan lesen P [pelan2 eh..]
  • turunkan berat badan bawah 100kg..lg best if dpt capai ideal tros : 80kg!
  • dapat permanent job..[mudah2an ade rezki aku jd PTD]
  • ROAD TO IMPERIAL!
  • baca 1 buku setiap bulan..

si  nilah kirenya azam aku tahun nih..so korg cmne?

ape azam korg?

ape azam korg?

Advertisements

~ by abbazsmakl on January 1, 2009.

8 Responses to “AZAM 2009!!!”

  1. salam ziarah, semoga azam saudara tercapai hendaknya

    • salam,
      i’allah tq atas komen saudara,hanya usaha bersungguh je yg boleh di buat. yg selebihnya kita letakkan tawakal pd yg Esa.

  2. Bro… bagus betul azam ye… tapi bagi aku tiap2 tahun tak pernah ada azam sebab setiap hari aku bangun tidur, itulah azam aku for that day… setiap hari penuh dengan azam baru… gud luck

    • hehehe..tula bezanya kita bro..tp maybe tu ko punye short term azam lah kot..n those are mine long term azam..short term azam tu mmg everyday lah berlaku..bangun tido je knfem kene mengadap cabaran yang mendatang setiap hari..kan2?

  3. salam alaik..

    haha..nak tergelak tengok jarak 1st entry n 2nd.. Setahun sekali post ke..?? Lalala~..

    Epi New Year 1430H/2009M.. Moga SEMUA hasrat tercapai eventhough mybe impian-impian tahun lepas tu tpakse postpone ke tahun nie. hehe.

    Lesen P..??! [+_+]

    *bro,nice blog.. interested with salji.. keh3x

    • gelak jelah..
      sbnarnye pon mmg nk start new yer..sng skit nk celebrate anniversary blog nih nnti…hahahah..
      xpe pelan2..lesen p tu patot this yer dh dap tau..hahaha..terpaksa tangfguh di atas kekangan yg ade..
      best woo..amek lesen dgn duit sendri..terasa puas sgt..

      salji tu smpi 4 jan je adikku!hahaha..pastu kite buat tema summer plak..hahahah

  4. yeah!! azam baru. end of the year br sy list kn blk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: